Google AdWords reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de publicitate din zilele noastre. Este o metodă excelentă pentru a aduce rapid vizitatori targetați din Google direct pe site-ul afacerii tale, pentru a promova produsele și/sau serviciile pe care le oferi.

Cum contribuie Google AdWords la creșterea afacerii tale?

Pentru a înțelege exact cum funcționează sistemul să ne închipuim urmatoarele scenarii. Cu siguranță ai folosit de nenumărate ori până acum motorul de căutare Google pentru a găsi diverse informații online: îți dorești un laptop nou? un alt frigider? o cabină de duș? cauți un service auto? un cabinet stomatologic? o nouă destinație de vacanță? sau poate intenționezi să achiziționezi o casă/un apartament? Cu siguranță de cele mai multe ori totul începe cu o simplă căutare pe Google, pentru research-ul inițial (după care probabil vei mai efectua și alte căutări pe Google, rafinând căutarea inițială).

Fii prezent în căutările online ale clienților tăi cu un website eficient și atent targetat!

Cu siguranță ni s-a întâmplat tuturor de multe ori să devenim clienții unor firme pe care le-am găsit online. De ce nu ai folosi în același mod avantajele incredibile pe care Google AdWords le oferă pentru a atrage și tu clienți noi, persoane care folosesc periodic Google pentru căutarea produselor și serviciilor pe care le oferi?

Fiecare căutare online începe cu unul sau multe cuvinte cheie pe care le-ai folosit pentru a defini căutarea pe Google. Rezultatele returnate de Google sunt întotdeauna relevante și mereu folositoare.

Google AdWords ne permite să investim o sumă mică de bani în diverse cuvinte cheie (de exemplu: cauciucuri de iarnă) pentru a aduce anunțul tău în fața persoanelor care sunt interesate de cauciucuri de iarnă. Imaginează-ți cât de relevantă devine o reclamă la a cauciucuri de iarnă care le va fi afisată instant exclusiv potențialilor clienți care caută aceste produse folosind Google? Cu certitudine un service auto sau o firmă care comercializează cauciucuri ar putea profita cu succes de o asemenea expunere în fața unor vizitatori targetați pe care Google îi direcționează către website.

Cu Google AdWords iti atingi audiența dorită, cu mesajul potrivit, la momentul potrivit.

Uită de bannerele cumpărate la kilogram, pop-up-uri enervante, sau alte forme de publicitate care pur și simplu nu mai funcționează, nu generează rezultate, sau sunt prea scumpe pentru a fi rentabile.

Un alt mare avantaj al publicității prin Google AdWords? Vei fi taxat doar în momentul în care vizitatorii din Google dau click pe anunțurile afacerii tale. În acest fel avem mereu control total asupra bugetului de publicitate alocat zilnic și lunar. În funcție de produsul sau serviciul care se dorește a fi promovat te ajutăm să identifici concurența și estimăm suma minimă de care vei avea nevoie pentru a putea beneficia de publicitatea de tip pay-per-click (sau plata-pe-click) prin Google AdWords. Poți începe de la 20Lei pe zi (de exemplu) și poți redimensiona oricând bugetul de publicitate proporțional cu rezultatele.

În urma optimizării permanente a campaniei, în momentul în care ajungem la o variantă profitabilă, continuăm să scalăm rezultatele. De exemplu, dacă la fiecare 100 de click-uri cu un cost mediu de 0.25 Lei/click ai vândut un produs cu o marjă de profit de 300 Lei, suntem pe drumul cel bun. Înseamnă că la fiecare 25 Lei (100vizitatori x0.25Lei) pe care îi plătești pentru publicitate Google AdWords câștigi 300 Lei, obținând un profit operațional de 275 Lei. Avem clienți care pe parcursul colaborării cu noi și-au majorat bugetele de publicitate chiar și de 12 ori, aceste creșteri reflectându-se direct în profitul obținut.

Din ce în ce mai multe firme apelează zilnic la acest tip de publicitate. În acest context competiția online este în continuă creștere, existând riscul ca o campanie prost administrată să se reflecte în pierderi în locul profitului vizat. Imaginează-ți ce s-ar întâmpla în situația unui cost per click de 3 ori mai mare? Cu sigurantă profitul s-ar diminua.

Obiectivul unei campanii Google AdWords eficiente este convertirea unui număr cât mai mare de potențiali clienți în clienți reali, care să cumpere efectiv produsele/serviciile promovate online de compania ta. O campanie nu poate fi eficientă fără a avea la bază un website atent structurat atât din punct de vedere al designului cât și din punct de vedere al modului de prezentare a informației.

La prima vedere o campanie de publicitate online prin Google AdWords pare ușor de administrat, sistemul având o interfață prietenoasă, tutoriale multiple, interfată în limba română etc. În momentul în care campania pornește și observi că vânzările/cererile de ofertă pe care le primești de pe site sunt sub așteptările tale, în timp ce concurența se înăsprește și costurile cu campania cresc, vei realiza că pentru a ajunge la o formulă profitabilă ai nevoie de mult mai multă dedicare și experiență decât ai intuit inițial. Din acest moment, va trebui să aloci din ce in ce mai mult timp, experiență și cunoștințe optimizării și managementului continuu al campaniei

Business-ul nostru se bazează pe reușita ta. Suntem direct interesați de creșterea profitabilității campaniilor Google AdWords pentru a derula împreună o relație de business pe termen lung. Externalizând către noi managementul campaniilor de publicitate prin Google AdWords vei beneficia de un avantaj competitiv semnificativ în fața concurenților din domeniul tău de activitate, reușind în același timp să economisești un timp pe care îl poți folosi într-un mod mult mai eficient, focusându-te pe provocările business-ului tău.

Cele mai des intalnite probleme in campaniile Google AdWords

  • Site-ul tău are vizitatori dar nimeni nu cumpără, sau rezultatele obținute sunt mai slabe decât sperai?
  • Consideri că plătești mult prea mult pentru un singur click?
  • Costurile campaniei cresc lunar, fără ca această creștere să se reflecte și în rezultate?
  • Bugetul zilnic de publicitate se epuizează mult prea repede?
  • Ai un scor mic de calitate a cuvintelor cheie?
  • Nu îți vezi aproape niciodată anunțul afișat în Google?
  • Nu reușești să îți măsori și să îți monitorizezi eficient vânzările, cererile de ofertă sau telefoanele primite?
  • Ai rezultate mediocre și nu faci față concurenței?

 

În ce constă serviciul? Conceptul de Pay Per Click Management.

Pentru performanță maximă, campaniile Google AdWords necesită atenție maximă la detalii (monitorizarea schimbărilor strategice în campaniile concurenței, atenția la factorii externi, supravegherea atentă a fluctuațiilor de vizitatori/click-uri, split-testing constant pentru îmbunătățirea/menținerea nivelului de performanță, etc). Pe baza unui abonament lunar ne vom ocupa de majoritatea aspectelor legate de campaniile tale de publicitate prin Google AdWords și nu numai. Daca este necesar ne vom implica și în modificările de design și structură ale site-ului companiei tale, pentru maximizarea rezultatelor obținute.


Business-ul nostru se bazează pe reușita ta, ceea ce ne face direct interesați de creșterea profitabilității campaniilor tale Google AdWords pentru a derula împreună o relație de business pe termen lung.

 

Clientii despre webventures

“…este o bucurie să vezi că persoanele care au în mână destinele “web” ale site ului companiei tale sunt solidare, preocupate și motivate de reușita ta…”

Bogdan Ivanescu MBA
President

“…Web Ventures, are tot ce îi trebuie pentru a asigura unui client o armă puternică în imaginea internetului…”

Ana Maria Iosefide
Business Development Manager

“…profesionalismul, perseverența în urmărirea și controlul rezultatelor, ideile geniale pe timpul campaniilor…”

Adriana Flaugnatti
Managing Director

“…serviciu excelent livrat de oameni care se pricep cu adevărat să dezvolte campanii Google AdWords…”

Andrei Comsa
Managing Director

Ce companii pot beneficia de serviciul nostru de management al campaniilor?

  • cele care își comercializează produsele sau serviciile în București sau la nivel național
  • au un website activ

 

About Dorin Andrei

I'm the managing partner of online marketing company Web Ventures, SRL. We specialize in search marketing, conversion optimization, and website design.